Podcast Buiten De Krijtlijnen… en Urban Education

Buiten De Krijtlijnen is een podcastkanaal over onderwijs van Rinke Vanhoeck. Rinke is zelf actief in het secundair onderwijs en probeert wat hij meemaakt in de praktijk te gebruiken om zo tot “concrete en verhelderende gesprekken” te komen over actuele onderwijsthema’s. Deze podcast wil “inspireren, creëren en motiveren“… én recent ook met beeld in dit interview over onderwijskwaliteit met Tim Surma.

In Buiten De Krijtlijnen komen ook grootstedelijke thema’s aan bod… klasmanagement, leraar in de stad, armoede, racisme.

#83 | Martin Valcke over klasmanagement

Klasmanagement en leerlingengedrag zijn centrale thema’s in grootstedelijk onderwijs. Gesprek met professor Valcke over het belang van klasmanagement, de link met motivatie en de impact van regels en straffen.

Lees ook: Onderwijs in Brussel is… worstelen met klasmanagement.

#74 | Teacher Tapp #4 – Leraar in de stad

Stadsleerkrachten kiezen om les te geven in de stad. Gesprek met Tim Vandromme, coördinator van De buurt (een  school in hartje Gent) over de uitdagingen van lesgeven in een stedelijke omgeving.

Lees ook Urban Education, de grootstedelijke context

#70 | Teacher Tapp #3 – Armoede in de klas

Heel wat kinderen groeien op in armoede. In Brussel leeft bijvoorbeeld meer dan één kind op vier in een huishouden zonder inkomen uit werk. Dat maakt dat armoede in de klas een zeer impactvol thema is  in onderwijs. Een gesprek hierover met onderwijsexpert Pedro De Bruyckere.

Lees ook Armoede, een leerpad…

#46 | Naima Charkaoui over racismewijsheid

Hoe moet je als leerkracht reageren? Wat doet racisme met de slachtoffers? Wat betekent racismewijsheid op school? Een gesprek met Naima Charkaoui.

Lees ook: Onderwijs in Brussel is… racisme aanpakken (met leestip)!

#22 | Orhan Agirdag over etnische ongelijkheid in ons onderwijs

Etnische diversiteit creëert heel wat structurele uitdagingen in onderwijs. Gesprek over etnische ongelijkheid, hoe groot het probleem echt is, hoe het zich uit en wat we er tegen kunnen doen.

Lees ook Onderwijs in een gekleurde samenleving (leestip) 

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: