Urban Education 2021, top 10!

In dit bericht blik ik even terug op mijn meest gelezen blogberichten in 2021.  Opvallend is dat een bericht uit 2019 over klasmanagement op de eerste plaats staat en dat ook de 7-delige reeks over Urban Education (ook uit 2019) hoog in de top 10 staat. Verder zie ik een grote populariteit van mijn berichten over yoga, mindfulness en meditatie met twee berichten in de top 10, en “Elke ket een goede lezer” en de “‘Warm demander’-leerkracht” zijn ook blijvers.

  1. Onderwijs in Brussel is… “worstelen” met klasmanagement! (28 mei 2019): Enkele basisinzichten over klasmanagement in een grootstedelijke context.
  2. Meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness op school (21 juni 2021): In dit bericht wordt op basis van onderzoek de meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness op school beschreven (+ de vertaling naar de praktijk).
  3. Onderwijs in Brussel is… urban education, de grootstedelijke context (1) (5 november 2019): Deel 1 van een 7-delige reeks over Urban Education (ook in het Frans en het Engels)
  4. De “warm demander”-leerkracht… (17 september 2020): Over een warme leerkrachtenstijl én een veeleisende aanpak.
  5. Rapport Brinckman en Urban Education (3 november 2021): Het rapport gelezen vanuit een grootstedelijke bril: omgaan met diversiteit, meertaligheid, ouderbetrokkenheid en armoede.
  6. Er is geen leerachterstand… #corona (18 december 2020): Bij leervertraging moeten we prioriteiten stellen, differentiëren, alternatieve leerpaden aanbieden, extra kansen bieden, compenserende maatregelen nemen.
  7. Wat verwachten Brusselse leerkrachten van de samenwerking onderwijs en welzijn? (24 februari 2021): Verslag over het thema ‘onderwijs en welzijn’ dat in de Ronde van Brussel met minister Gatz aan bod kwam.
  8. Over het leerkrachtentekort in Brussel (debat Raad VGC) (27 september 2021): Het thema leerkrachtentekort kwam verschillende keren aan bod in deze blog, oa dit verslag van een debat in de Raad van de VGC.
  9. Meditatie op school en in de klas? (1) (5 november 2021): “Meditatie op school en in de klas” (1) maakt deel uit van een mini-reeks over yoga op school en in de klas met concrete vertalingen naar de klaspraktijk.
  10. Elke ket een goede lezer (10 juni 2019): Enkele specifieke accenten die belangrijk zijn voor leesonderwijs in een meertalige en grootstedelijke omgeving.

Dank voor je interesse voor het onderwijs in Brussel! Ik wens je een fijn eindejaar en een heel gewoon 2022!

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Eén opmerking over 'Urban Education 2021, top 10!'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: