Onderwijsnieuws in Brussel vóór de start van het nieuwe schooljaar 23 – 24…

Bij de aanvang van een nieuw schooljaar verschijnen veel nieuwsberichten over onderwijs. Pedro De Bruyckere verzamelt ieder jaar onderwijsnieuws uit Vlaanderen op zijn blogOver het onderwijs in Brussel valt er ook heel wat onderwijsnieuws te sprokkelen. Hieronder een selectie… 

Nog even over de vakantie…

  • 30/06/2023 Brusselse zomerscholen bieden plaats aan meer dan 600 kinderen en jongeren: In Brussel kunnen deze zomer 667 leerlingen terecht in een van de acht zomerscholen die worden georganiseerd door een school of gemeente.  Zowel de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR) als de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) uiten op sociale media hun bezorgdheid: “Zomerscholen verplichten is onwettelijk en contraproductief. Zomerscholen mogen geen structurele onderwijstijd vormen.”
  • 24/07/2023 126 kinderen onderhouden Nederlands tijdens zomerkamp: Talentboost, de zomerschool voor anderstalige nieuwkomers van het Onderwijscentrum Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, is al aan haar achttiende editie toe: “Het is leuk om te zien dat jongeren die het traject zelf doorstaan hebben, terugkomen als monitor.”
  • 29/07/2023 VGC maakt 68.000 euro vrij voor volwassenonderwijs: De instroom in het volwassenenonderwijs van CVO Brussel evolueert naar een steeds jonger publiek, met grote nood aan begeleiding en zorg (schoolmoe, leermoeilijkheden, moeilijke thuissituatie). In het volwassenenonderwijs kunnen ze alsnog een diploma secundair onderwijs behalen.
  • 10/08/2023 Hoogbegaafde tieners kunnen proeven van Brusselse universiteitsleven: Het nieuwe leerprogramma ‘Springbok’ moet hoogbegaafde kinderen en tieners van elf tot vijftien jaar laten proeven van het universiteitsleven aan de VUB. 

Aanloop naar het nieuwe schooljaar 23 – 24

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Eén opmerking over 'Onderwijsnieuws in Brussel vóór de start van het nieuwe schooljaar 23 – 24…'

Plaats een reactie