Chibi Ichigo over yoga & meditatie…

Chibi Ichigo (Sabina Nurijeva), Brusselse elektronicamuzikante, groeide op in Limburg, heeft Russische roots en een Japanse artiestennaam ‘kleine aardbei’. Ze bracht eind januari 2024 haar tweede album NA HALF 1 uit. Yoga en meditatie zijn belangrijk in haar leven en werk.

Over yoga zegt ze in BRUZZ het volgende:

“Tijdens yoga kom ik mentaal helemaal tot rust, ik ervaar een stilte in mijn hoofd. Na een paar dagen zonder yoga zit mijn kop helemaal vol met dingen waarover ik pieker. Ik zie gedachten als treinen. Ofwel spring je erop en leg je de hele rit af, ofwel probeer je dingen die niet leuk zijn te stoppen. Door yoga kan ik het station zijn en die gedachten laten passeren. Als je alles van op een afstand bekijkt, gaat je levenskwaliteit heel hard omhoog. Voordien keek ik te veel naar mijn gebreken. Nu voel ik me beter. Mijn leven is 180 graden gedraaid.”

‘Ik heb me zo hard gemist.’

Chibi Ichigo in Half 1

In ENOLA.BE praat ze over haar ervaring met meditatie:

“Een jaar geleden heb ik onder begeleiding van een coach een heel diepgaande meditatie gedaan. Tijdens die meditatie kwam ik in contact met mijn schaduw, dat is de kant van jezelf die alle verdriet, pijn, kritiek en dergelijke opvangt. Ik heb die schaduw heel lang niet willen zien, ook al is ze gewoon een deel van mij. Toen ik haar dan toch ontmoette tijdens die meditatie, was dat heel erg emotioneel. Ik voelde mij voor het eerst in mijn leven sinds mijn kindertijd terug volmaakt, er was niets meer wat ik miste of wat ik niet wilde. Ik voelde mij voor het eerst sinds lang weer echt verbonden met mezelf.”

Lees hier het volledige interview in BRUZZ, hier het artikel in ENOLA of hier in HUMO.

Lees ook:

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel