Meer buitenles, ook in de stad!

Meer dan ooit is buitenruimte en de speelplaats van een school een belangrijke leeromgeving. Een speelplaats biedt niet alleen ruimte voor spel, sport, rust en gesprek, maar kan ook een krachtige leer- en zelfs lesomgeving worden. Ook de stad, in en rondom de school, biedt tal van mogelijkheden tot buitenles.

Bekijk hier ter inspiratie de vele realisaties van het project ‘Buitenspel‘ van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Via het project kregen de scholen subsidie en begeleiding om hun speelplaats in te richten. Een uitdagende buitenruimte op school biedt immers extra speel- en leerkansen!

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Eén opmerking over 'Meer buitenles, ook in de stad!'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: