Podcast Be Talky (meertaligheid in Brussel)

in het frans

BeTalky is een initiatief van Sven Gatz, minister voor de promotie van meertaligheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en heeft tot doel de meertaligheid in Brussel te bevorderen. Onze stad telt 1,2 miljoen inwoners, die meer dan 100 verschillende talen spreken. De voordelen van meertaligheid zijn talrijk. Meertaligheid biedt niet alleen kansen op de arbeidsmarkt, maar bevordert ook de samenhang tussen de Brusselaars.

BeTalky richtte een Raad voor Meertaligheid op, creëerde subsidiemogelijkheden om meertaligheid te stimuleren en lanceerde nu ook een podcastkanaal:

  • #3 Impact van een goede taalopleiding
  • #2 Meertaligheid op school
  • #1 Meertaligheid in de klas

#3 Impact van een goede taalopleiding (september 2021)

Een gesprek met minister Sven Gatz en actrice Ahlaam Teghadouini, oa bekend van de Ketnet-serie ‘Hoodie’ over een goede taalopleiding, meertaligheid en Brusselse identiteit. Ook een oproep om meer aandacht te hebben voor het welzijn, de passie en motivatie van leerkrachten…

#2 Meertaligheid op school (september 2021)

Minister Gatz praat met schooldirectrices Ingrid Depraetere (GBS Sint-Jans-Molenbeek KET & CO) en Nathalie Meert (school Saint-Augustin Vorst, en organisator vaneen meertalig project in samenwerking met ‘Circus zonder Handen’). Zij hebben het met de minister over hun unieke ervaringen met meertaligheid in de klas, hoe zij met de anderstalige ouders omgaan, en hoe we meer leerkrachten kunnen warm maken om in Brussel te komen lesgeven.

#1 Meertaligheid in de klas (september 2021)

Meertaligheid in het Brussels onderwijs is een complex en genuanceerd verhaal met heel wat kansen. Luister nu naar de podcast met Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor de promotie van meertaligheid in Brussel, en experte Nicole Wauters. Zij hebben het over hoe Brusselse leerkrachten kunnen omgaan met meertaligheid in de klas, hoe kinderen precies talen aanleren en welke de invloed is van de kennis van een taal op het leren op school en het succes van de schoolresultaten.

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Eén opmerking over 'Podcast Be Talky (meertaligheid in Brussel)'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: