Medische Yoga en gezonde levensstijl (podcast LifeMe)

Om yoga de juiste plaats te kunnen geven in ons leven en dat van onze kinderen, is het belangrijk om ons te laten inspireren vanuit ervaring én wetenschappelijke inzichten

In onderstaande LifeMe (*) podcastaflevering (april 2023), gaat Len De Nys in gesprek met Catherine Goedgezelschap (Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, postgraduaat Manuele Therapie en sinds 2012 Hatha yoga docent, gespecialiseerd in Medische Yoga Therapie). Ze praten over de bewezen voordelen van Yoga en hoe Medische Yoga kan bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Yoga is heel toegankelijk geworden… mensen hebben er deugd van om eens in hun lijf te kunnen zakken, hun lichaam te kunnen voelen in plaats van altijd dat wandelende en denkende hoofd te zijn.

Catherine Goedgezelschap

In deze podcast wordt yoga besproken vanuit wetenschappelijke inzichten en medische toepassingen, met oa voordelen van yoga, ademhaling en meditatie, de mythes over yoga, yogatherapie, yoga als levensstijl…

Luister hier:

In Pranayama op school en in de klas deelde ik al eens een podcast van LifeMe (*) over stress en ademhaling en in Meditatie op school en in de klas kan je een LifeMe podcast beluisteren met Steven Laureys over meditatie. Raadpleeg via deze leeswijzer alle berichten over yoga, meditatie en mindfulness op deze blog.

(*) LifeMe staat voor Lifestyle as Medicine of in het Nederlands Levensstijl als Medicijn. LifeMe wil op een wetenschappelijk verantwoorde manier levensstijl inzetten om chronische ziekten, gerelateerd aan ongezonde levensstijl, te voorkomen, te behandelen en –indien mogelijk– te doen keren. Indien genezing niet mogelijk is, wordt de focus gericht op symptoomcontrole en levenskwaliteit. LifeMe steunt op 7 pijlers: Voeding, Beweging, Omgeving, Stressbeheersing, Zingeving, Slaap en Sociale steun. Meer info op de website LifeMe.

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Eén opmerking over 'Medische Yoga en gezonde levensstijl (podcast LifeMe)'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: