“Franstalig en Nederlandstalig onderwijs hebben gedeelde uitdagingen.” (leestip)

Auteur en stadsgids Hans Vandecandelaere schreef een reeks in 42 afleveringen (en later nog aangevuld tot 52 afleveringen) over de impact van de hyperdiversiteit in Brussel op huisvesting, armoede, gezondheidszorg, cultuur, religie, economie, ouderen, jongeren én ook onderwijs.  Afleveringen 33 tot 38 verkennen hyperdiversiteit in het leerplichtonderwijs… Ik schreef er deze blog (2022) over. Afleveringen 51 en 52 (2023) zoomen in op religieuze en culturele gevoeligheden op school (lees hier).

Hans vertaalde de reeks ook in een lezing en integreerde zijn inzichten in rondleidingen in Brussel ‘BRUSSEL? HYPERDIVERS!’. Het Onderwijscentrum Brussel werkt samen met Hans in het kader van het Inleef- en leertraject stadsleerkracht.

Onderwijs is een huis met vele kamers, waar je met micro-innovaties aan de slag kan gaan (innovaties op maat van de lokale school).

Hans Vandecandelaere

En ondertussen verscheen zijn werkstuk in boekvorm: We moeten eens over Brussel praten (2024). Een belangrijk boek voor iedereen die in Brussel leeft en beweegt!

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Eén opmerking over '“Franstalig en Nederlandstalig onderwijs hebben gedeelde uitdagingen.” (leestip)'

Plaats een reactie