Inspirerende schoolbezoeken in Brusselse scholen, deel 4

Verbinding houden met scholen en directies, is cruciaal om richting te kunnen geven aan het Onderwijscentrum Brussel. Daarom probeer ik regelmatig scholen te bezoeken en de directie te ontmoeten op zijn/haar werkplek.

Van elk bezoek zou ik een rijk en boeiend verslag kunnen schrijven, maar ik beperk me hier per school tot één element… (deel 4: Cardijn, GO!4cITy, Maria Assumpta).

Cardijn BuSO – Anderlecht

In het boek “De 10 principes van de intern begeleider” (Luc F. Greven, 2022) worden 10 sterke krachten naar voren geschoven, die heel nauw aansluiten bij wat wij in OCB belangrijk vinden (lees hier). Continuïteit, stabiliteit en verankering maken hier deel van uit.

GO!4cITy SO (Sint-Jans-Molenbeek)

Meer dan ooit (lerarentekort, leervertraging, mentaal welzijn) moet je als school de noden van je leerlingen willen zien en de kracht van je schoolteam kennen. Durven kiezen voor eenvoud, betekent dat je je leerlingen centraal plaatst en je werking hieromheen bouwt…

Basisschool Maria Assumpta (Neder-over-Heembeek)

Onderwijs gaat over leren en vereist dan ook een krachtig en verbindend leerklimaat. Dit betekent oa hoge en duidelijke verwachtingen, een gestructureerde leeromgeving, een volgehouden inspanning en de nodige steun.

Lees ook:

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

3 gedachten over “Inspirerende schoolbezoeken in Brusselse scholen, deel 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: