Inspirerende schoolbezoeken in Brusselse scholen, deel 1

Verbinding houden met scholen en directies, is cruciaal om richting te kunnen geven aan het Onderwijscentrum Brussel. Daarom probeer ik regelmatig scholen te bezoeken en de directie te ontmoeten op zijn/haar werkplek.

Een onderwerp dat in elk gesprek aan bod komt, is het leerkrachtentekort. Brusselse schoolteams en directies zijn heel creatief, inventief en ook bereid om extra inspanningen te leveren. Hun zorg en engagement voor de leerlingen is groot! Met het Onderwijscentrum Brussel verzamelden we in dit overzicht de creatieve aanpak van Brusselse scholen.

Van elk bezoek zou ik een rijk en boeiend verslag kunnen schrijven, maar ik beperk me hier per school tot één element waarmee ik aan de slag wil gaan… (deel 1: Don Bosco, Leo XIII, Mariaschool).

Don Bosco – Sint-Pieters-Woluwe

Dankzij oa de VGC zijn er voor Brusselse scholen heel wat ondersteunende partners. Het is belangrijk dat deze extra mogelijkheden zo efficiënt mogelijk bijdragen aan de opdracht en uitdagingen van ons Brussels onderwijs. Dit betekent nabij en op maat van de scholen werken!

LEO XIII – Neder-Over-Heembeek

Scholen hebben soms heel veel ervaring en expertise opgebouwd. We maken hier te weinig gebruik van om elkaar te ondersteunen en te inspireren. OCB kan vanuit haar brede aanwezigheid in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel nog meer inzetten op het delen van deze expertise en goede praktijken, en het faciliteren van doelgerichte uitwisseling.

MARIASCHOOL – Schaarbeek

Naast het schoolteam en de vele partnerorganisaties hebben ook de ouders een belangrijke rol in en rondom de school. Een succcesvolle leerloopbaan voor elke leerling, kan pas slagen door – vanuit wederzijds vertrouwen – in te zetten op een goede communicatie en samenwerking tussen school, ouders en partners.

Wordt vervolgd…

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: