Onderwijs in Brussel is… vakantieplezier voor ketjes !

De VGC-speelpleinen (zomervakantie 2017) draaien op volle toeren.  Bijna 1500 kinderen per week kunnen genieten van een uitdagend spel- en speelaanbod op de 27 speelpleinen!  Dagelijks zetten een paar honderd animatoren zich in om kleuters, lagere schoolkinderen en tieners een fijne vakantie te bezorgen.

Maar onze VGC-speelpleinen zijn ook veel meer dan dat:

“Het VGC-speelpleinaanbod draagt bij tot maximale ontwikkelingskansen, speelt in op de uitdagingen van diversiteit (sociaaleconomisch, cultureel, kinderen en jongeren met een beperking, …) en ondersteunt de meertalige taalontwikkeling (taalstimulering Nederlands met aandacht voor andere talen).
De speelpleinwerking wil kinderen en jongeren in de eerste plaats een uitdagende, gevarieerde en leuke vakantie bezorgen. Door het verbreden en versterken van de speelomgeving creëert deze werking – in het bijzonder voor kinderen met een zwakkere sociaaleconomische en/of anderstalige achtergrond – de kans om niet-schoolse competenties te ontwikkelen, kennisverlies tijdens vakantieperiodes tegen te gaan en ongelijkheid te verminderen.  Het samenspel tussen verschillende sectoren met elk hun eigen expertise en invalshoek moet bijdragen tot een rijke en kwaliteitsvolle werking.” (Uit het kwaliteitscharter)

Bekijk hier de reportage van onze collega’s van BRUZZ… of lees het artikel

kringspel-newgames

 

 

 

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: