De tweetalige lerarenopleiding van Brussel in PROF en bezoek van de Raad van de VGC

In het onderwijstijdschrift ‘PROF’ (Klasse van onze collega’s van de Franse Gemeenschap), staat in het nummer juni/juli/augustus 2022 een artikel over de Brusselse tweetalige lerarenopleiding… in twee talen!

En… op woensdag 18 mei 2022 ging de Commissie voor Onderwijs en Scholenbouw (Raad van de VGC) op studiebezoek naar de tweetalige lerarenopleiding in de Erasmushogeschool Brussel
(EhB) en de Haute École Francisco Ferrer (HEFF).

In het verslag van dit bezoek krijg je een overzicht van de werking, de evolutie en de resultaten van de tweetalige lerarenopleiding. Er komen ook enkele studenten aan het woord:

  • Ze vinden het een pluspunt om de Franse taal goed te beheersen, zeker als ze kunnen lesgeven in het Brussels Nederlandstalig onderwijs. (NL-talige studenten)
  • Alle studenten benadrukken dat de opleiding zwaar is, zeker met de extra lessen Nederlands naast hun gewoon lessenpakket. Maar niemand van hen heeft op dit moment spijt van zijn keuze. (FR-talige studenten)
  • Dat een centrum als het Onderwijscentrum Brussel niet bestaat binnen de Franse Gemeenschap vinden de studenten een groot gemis. Ze kennen het OCB goed en gaan er vaak heen om de nodige informatie en documentatie op te zoeken. (FR-talige studenten)

Je kan het verslag van het studiebezoek hier lezen.

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: