Actualiteitsdebat over het leerkrachtentekort in Brussel (Raad VGC, 10 juni 2022)

In het antwoord van minister Gatz op de vele vragen van de raadsleden, hoor ik volgende rode draad: “De oplossingen liggen nu eenmaal niet binnen handbereik, maar dat moet ons niet tegenhouden om ze toch te zoeken.”

Verder schetst hij de vele acties die de VGC genomen heeft vanuit haar mogelijkheden en bevoegdheden om leerkrachten aan te trekken, op te leiden én in Brussel te houden. Hij kondigt ook aan dat hij “met de onderwijskoepels wil samenzitten om te praten over personeelsbeleid, werkbaar werk en over vernieuwende en creatieve oplossingen.

De minister besluit zijn antwoord met een focus op de actieve leerkrachten, die vandaag ook de nodige steun verdienen: “We onderscheiden 3 elementen rond motivatie: de mate waarin je als leerkracht over autonomie beschikt om je opdracht kwaliteitsvol in te vullen, de mate waarin je je verbonden voelt met de school en de leerlingen en tenslotte de mate waarin je je competent voelt om je opdracht succesvol op te nemen. Met de ondersteuning van het OCB willen we doen wat we kunnen rond deze zaken”.

Je kan hier het volledige verslag lezen vanaf pagina 9.

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: