Urban Education 2023, top 10!

In dit bericht blik ik even terug op mijn meest gelezen blogberichten in 2023.  Net als vorig jaar worden mijn berichten over yoga, meditatie, mindfulness veel gelezen. Blijvers zijn ook klasmanagement en de “warm demander” leerkracht.

  1. Meditatie op school en in de klas? (1) (2021): “Meditatie op school en in de klas” (1) maakt deel uit van een mini-reeks over yoga op school en in de klas met concrete vertalingen naar de klaspraktijk.
  2. Meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness op school! (2021): In dit bericht wordt op basis van onderzoek de meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness op school beschreven (+ de vertaling naar de praktijk).
  3. Impact van onderwijsondersteuning in kaart brengen (EDBI) (2023): Een instrument om effectiviteit van onderwijsondersteuning in kaart te brengen.
  4. Onderwijs in Brussel is… “worstelen” met klasmanagement! (2019): Enkele basisinzichten over klasmanagement in een grootstedelijke context.
  5. De “warm demander”-leerkracht… (2020): Over een warme leerkrachtenstijl én een veeleisende aanpak.
  6. Het Kinderrechtenverdrag (meer dan een leestip) (2021): Bericht uit de COVID-periode, dit jaar aangevuld met “kinderen en oorlog”.
  7. De grootstedelijke context (2019): Deel 1 van een 7-delige reeks over Urban Education (ook in het Frans en het Engels)
  8. Omgaan met het leerkrachtentekort in Brussel, vandaag en morgen (2023): Over inspelen op urgente noden en de lange termijn aanpak.
  9. Het verhaal van onderwijsbegeleiding in Brussel vanaf 1989 (longread) (2023): De geschiedenis van onderwijsbegeleiding in Brussel van 1989 tot…
  10. De stadsleerkracht onder druk, burn-out en mindfulness. (2023): Onderzoek over de verhoogde druk bij leerkrachten.

Je weg vinden op mijn blog…

De LEESWIJZER Urban Education is een leidraad om de verschillende aspecten van Urban Education te verkennen. Via de LEESWIJZER yoga, meditatie en mindfulness op school en in de klas vind je makkelijk je weg in de berichten over dit thema. De LEESWIJZER debatten in de Raad van de VGC biedt een overzicht van belangrijke onderwijsthema’s die in de Raad werden besproken. Via LEESTIPS krijg je een overzicht van boeken die op deze site worden besproken.

Vergelijk met…

Dank voor je interesse! Fijn eindejaar.

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Plaats een reactie