Urban Education 2022, top 10!

In dit bericht blik ik even terug op mijn meest gelezen blogberichten in 2022.  Net als vorig jaar worden mijn berichten over yoga, meditatie, mindfulness veel gelezen. Ook klasmanagement blijft een belangrijk thema. De 7-delige reeks over Urban Education uit 2019 staat opnieuw hoog in de top 10. Het leerkrachtentekort tenslotte is een thema dat heel wat lezers raakt.

  1. Meditatie op school en in de klas? (1) (5 november 2021): deel 1 van een mini-reeks over yoga, meditatie en mindfulness op school en in de klas met concrete vertalingen naar de klaspraktijk.
  2. Meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness op school (21 juni 2021): een verkenning van de meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness op school (op basis van wetenschappelijk onderzoek).
  3. Gedrag is een curriculum” (13 oktober 2022): een kennismaking met het boek Regie in de Klas van Tom Bennett.
  4. Yoga, meditatie en mindfulness op school in de praktijk (21 juni 2022): een verzameling van bronnen om met yoga, meditatie en mindfulness op school aan de slag te gaan (praktijkboeken, lesmaterialen, websites,…).
  5. Onderwijs in Brussel is… urban education, de grootstedelijke context (1) (5 november 2019): deel 1 van een 7-delige reeks over Urban Education (ook in het Frans en het Engels)
  6. Onderwijs in Brussel is… “worstelen” met klasmanagement! (28 mei 2019): enkele basisinzichten over klasmanagement in een grootstedelijke context.
  7. Brussel zoekt stadsbekwame leerkrachten… én 10 voorstellen (12 juli 2022): over de aanpak van het leerkrachtentekort in Brussel en verslag van hoorzitting in Vlaams Parlement (14/7).
  8. De “warm demander”-leerkracht… (17 september 2020): over een warme leerkrachtenstijl én een veeleisende aanpak.
  9. Bronnen voor een goede ouderwerking in een grootstedelijke en meertalige context (4 november 2022): een selectie van boeken, websites en visieteksten die ondersteunend en inspirerend zijn voor een ouderwerking in een grootstedelijke en meertalige context. 
  10. Urban Education en zij-instromers (25 januari 2022): enkele getuigenissen over de meerwaarde van zij-instromers in grootstedelijk onderwijs.

Vergelijk met…

Dank voor je interesse! Fijn eindejaar.

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: