Verslag studiebezoek Meertalig onderwijs Luxemburg (Raad VGC, 25 januari 2023)

Woensdag 25 januari 2023 bracht de Commissie voor Onderwijs en Scholenbouw van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie een studiebezoek aan het Groothertogdom Luxemburg. Dit studiebezoek kaderde in het nader kennismaken met het meertalig onderwijs in Luxemburg. Tijdens dit bezoek werden ook twee scholen bezocht…

‘De commissieleden vinden het indrukwekkend dat er op school drie talen worden aangeleerd.’ en ‘Na een gedachtewisseling met de hoofden van de twee scholen lieten de Brusselse parlementsleden weten dat zij onder de indruk waren van de structuren die gemakkelijk aan nieuwe behoeften kunnen worden aangepast. Het taalonderwijs in Luxemburg kan als model dienen voor het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest, dat ook gekenmerkt wordt door een grote verscheidenheid aan talen en gemeenschappen.’

Lees hier het volledige verslag van het studiebezoek.

Omgaan met meertaligheid in Luxemburg kwam ook al in deze blogpost aan bod: Taaldiversiteit, onderwijs én Brussel.

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: