Onderwijs in Brussel is… BREDE leerkansen creëren en kijken hoe ze het elders doen!

Ik schreef in een vorige blogpost over het belang van ‘breed leren’…

Ervaringen die kinderen hebben, spelen een belangrijke rol binnen het onderwijsleerproces op school. Kinderen participeren immers aan onderwijs vanuit de kennis van de wereld die ze meebrengen. Deze kennis van de wereld krijgt vorm binnen de school, maar ook via de veelheid aan ervaringen buiten de schooluren en schoolmuren. Door deze ervaringskansen uit te breiden en te verrijken worden ontwikkelingskansen verhoogd!

…én stootte vandaag op dit voorbeeld uit India: “From Classroom to Outdoor Learning – a Recent Experiment in a Heritage Site”.

Optimized-IMG_7025

In Brussel moeten we – omwille van de context en de samenstelling van de leerlingenpopulatie – meer dan waar ook investeren in dit brede leren! Leren als een actief, betekenisvol en sociaal proces met doelgerichte verbindingen tussen het binnenschoolse en het buitenschoolse.

Lees meer over brede school en breed leren op de website van het Onderwijscentrum Brussel en bekijk de video over de Brede School uitwisseling tussen Brussel en Kent… (Comeniusproject GAMES 2015)

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Eén opmerking over 'Onderwijs in Brussel is… BREDE leerkansen creëren en kijken hoe ze het elders doen!'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: