Onderwijs in Brussel is… het EDUNEXT leerfestival 2019!

Brussel was goed vertegenwoordigd op het Edunext Leerfestival 2019 !

…met een verhaal van het Lucerna INNOVA college Brussel (Anderlecht) – Yildirim Fevzi

Werken aan de toekomst van het onderwijs is werken aan de toekomst van onze kinderen, en vooral werken aan de toekomst van onze snel veranderende samenleving. De ‘sens of urgency’ is groot. ​Ons onderwijs moet meer dan vandaag oog hebben voor de talenten van leerlingen en iedere leerling uitdagen​ om te excelleren op die terreinen waar zijn talenten zich bevinden en manifesteren. Individuele begeleiding op school, waarbij er ingespeeld wordt op de specifieke noden van elke leerling, is dan ook een must. Lucernacollege Campus INNOVA wil met een brede en diepe samenwerking met verschillende stakeholders een breed draagvlak creëren en alle actoren inschakelen om samen mee te denken en de maatschappij van de toekomst vorm te geven.

Meer info op de website van Campus Innova.

Innova3

…met een verhaal van de Tienerschool Brussel (Anderlecht) – Winnie Smagghe

Na 3 jaar intense voorbereidingen begon Tienerschool Brussel met een nieuw schoolconcept voor 10 tot 14-jarigen, een nieuwe infrastructuur, een nieuw lerarenteam en een nieuwe leerlingengroep. Dat was kicken en schrikken. Tienerschool Brussel stelt jullie haar concrete manier van werken voor, maar ook de weg die tijdens de voorbereidingen werd afgelegd. Je krijgt een nuchtere en eerlijke inkijk in de evaluatie van het eerste trimester en de manier waarop de Tienerschool daarmee omgaat. Smullen voor schoolontwikkelaars!

Meer info op de website van de Tienerschool of op de website van het Onderwijscentrum Brussel.

download

…en ikzelf mocht een verhaal brengen over Breed leren als antwoord op actuele onderwijsuitdagingen, een verhaal over kinderen in de stad en onderwijs op maat van elke leerling.

Bekijk mijn presentatie hier:

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: