Onderwijs in Brussel is… studenten voorbereiden op onderwijs in een stedelijke omgeving!

Ik vind het telkens weer geweldig om zoveel jong enthousiasme te ontmoeten in onze lerarenopleidingen! Jongeren die ervoor kiezen om voor kinderen het verschil te maken… Jongeren die bereid zijn om verbinding te zoeken met elk kind en die zo ver mogelijk te brengen… Het is een hele uitdaging om hen op 3 jaar tijd voor te bereiden op deze complexe opdracht. Daarom is het belangrijk om te blijven zoeken naar de beste manier om hen in dit proces te begeleiden.

Leerkracht worden, betekent groeien in vakbekwaamheid, maar ook inzicht en engagement ontwikkelen voor de maatschappij waarin de school zich situeert, de omgeving waarin ouders en kinderen hun leven proberen vorm te geven.   Zeker binnen een grootstedelijke context is dit heel belangrijk…

Hieronder de voorstelling die ik gebruikte bij de lerarenopleiding van de Arteveldehogeschool Gent...

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: