De projecten Connect en Talent (Raad VGC, 2 december 2022)

In de plenaire vergadering van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van 2 december 2022, werden oa twee initiatieven voorgesteld, één met focus op ouders in een kwetsbare situatie en een ander over ondersteuning van scholen met cognitief sterk functionerende leerlingen.

Project Hopon & Connect van I-mens (ouderbetrokkenheid)

In het antwoord van de minister krijg je een overzicht van de werking, bereik en resultaten (oa concrete hulp en ondersteuning van de ouders + versterking van de werking van scholen tav kwetsbare ouders). Verder worden ook enkele andere, complementaire initiatieven voorgesteld.

Zie ook website: https://www.i-mens.be/ons-aanbod/opvoedingsondersteuning/hopon

Project Talent (cognitief sterk functionerende leerlingen)

De minister geeft een overzicht van wat Brussel en Vlaanderen aanbiedt op het vlak van cognitief sterk functionerende leerlingen en hoe Brusselse scholen hier al dan niet op ingaan. De minister en de raadsleden delen de bezorgdheid dat de nood bij deze leerlingen en hun ouders nog niet altijd een antwoord krijgt.

Zie ook website: https://www.projecttalent.be/

Het volledige verslag van de Raad van de VGC kan je hier lezen.

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

Eén opmerking over 'De projecten Connect en Talent (Raad VGC, 2 december 2022)'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: