Wat verwachten Brusselse leerkrachten van schoolinfrastructuur en -uitrusting?

Infrastructuur en uitrusting hebben invloed op de kwaliteit van het lesgeven (niet alleen in tijden van corona!). Dat vinden de Brusselse leerkrachten die in het kader van de Ronde van Brussel in gesprek gingen met minister Gatz. Ze verwoorden enkele bezorgdheden zoals het tekort aan binnen- en buitenruimte, weinig groen, het ontbreken van sportinfrastructuur, uitdagingen op het vlak van mobiliteit,…

Ze dromen van een aangename leeromgeving met voldoende uitrusting en ruimte om flexibel te gebruiken en innovatief te kunnen lesgeven. Ze benadrukken het belang van een groene, gezonde buitenomgeving (met ruime speelplaats). Een kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur en schoolomgeving, komt rust en concentratie ten goede, bevordert persoonlijke contacten, creëert meer differentiatiemogelijkheden,…

Concreet vragen leerkrachten om de investering in aangename, flexibele en toekomstgerichte schoolinfrastructuur verder te zetten met goed werkende ICT-uitrusting en aandacht voor mobiliteit vanuit, naar en rondom de school. Verder is het belangrijk dat scholen (administratief) ondersteund worden bij infrastructuurprojecten.

Hieronder kan je de volledige documenten downloaden.

Lees de verschillende thema’s uit het rapport:

  1. onderwijs en welzijn
  2. onderwijs en brede school
  3. onderwijs en ouders
  4. onderwijs en meertaligheid
  5. onderwijs en infrastructuur 

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

4 gedachten over “Wat verwachten Brusselse leerkrachten van schoolinfrastructuur en -uitrusting?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: