Wake Up Schools

Naar aanleiding van het overlijden van Thich Nhat Hanh (22 januari 2022), wil ik zijn initiatief “Wake Up Schools” onder de aandacht brengen. Wake Up Schools werd in 2008 door Thich Nhat Hanh opgericht als een programma om leerkrachten te ondersteunen om mindfulness toe te passen in hun eigen leven en in de leeromgeving van kinderen en jongeren.

Wake Up Schools onderzoekt en ontwikkelt de mogelijkheden om mindfulness te integreren in educatieve leeromgevingen. Wake Up Schools organiseert bijeenkomsten voor leerkrachten en ondersteunt leerkrachten om mindfulness uit te dragen. Het boek Happy Teachers change the world, beschrijft hoe je mindfulness een plaats kan geven op school en in de klas.

logo Wake Up Schools
Thich Nhat Hanh (foto van plumvillage.org)

I think it is the good teachers who will be able to change the world. That’s my belief, because a teacher can nourish, can heal, can build healthy, happy human beings.”

Thich Nhat Hanh

Wake Up Schools beschrijft de meerwaarde van Mindfulness op school als volgt: “Mindfulness wordt internationaal steeds meer erkend als een krachtig hulpmiddel om ook schoolse uitdagingen aan te pakken. Onderzoek toont de effectiviteit van mindfulness aan bij het verminderen van stress, angst en depressie, en vergroot emotionele veerkracht, geluk, positief sociaal gedrag en cognitieve vaardigheden. Deze vaardigheden bevorderen een positieve en coöperatieve klasomgeving waardoor ook gedragsproblemen kunnen verminderen.

Meer informatie kan je lezen op de website van Wake Up Schools of je kan deze folder downloaden.

Lees ook:

Gepubliceerd door Piet Vervaecke

Directeur Onderwijscentrum Brussel

4 gedachten over “Wake Up Schools

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: